Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre hot, tre åtal

En 65-åring misstänks för olaga hot genom att ha sagt att ”det var synd jag inte hade kniven med mig för då hade jag huggit ihjäl honom”.

Annons

Mannen är nu åtalad vid Örebro tingsrätt.

Hotet ska ha framförts till en annan person än den det riktades mot, men åklagaren menar att 65-åringen hade anledning tro att det skulle föras vidaret.

Enligt åtalet blev det precis så, den hotade mannen fick reda på vad som sagts och kände allvarlig oro för sin egen säkerhet.65-åringen nekar till det han misstänks för. Vid rättegången ska den som berättade om hotet vittna.

Två andra åtal inlämnade till Örebro tingsrätt gäller också olaga hot. I ett av fallen misstänks en 17-åring ha hotat två kvinnor i Örebro.

Han ska ha stått ute på gårdsplanen och skrikit att båda kvinnorna skulle dödas. Han misstänks också ha slagit och sparkat på ytterdörren till en av de utsattas bostad.Vittnen finns och vid rättegången ska de berätta om sina iakttagelser den aktuella dagen. Kvinnorna har sagt att de kände allvarlig rädsla efter det som hände.

Under polisutredningen har den åtalade 17-åringen nekat till det han anklagas för.

En tredje person, en tonåring, åtalas också för olaga hot. Det ska ha skett på en skola i länet tidigare i år och riktats mot en kvinna. Den som åtalats misstänks ha sagt att han skulle döda henne.

I polisförhören har han erkänt. Kvinnan kommer vid rättegången att berätta om hur hotet framfördes.

Mer läsning

Annons