Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV4-anställd: De stora förlorarna är tittarna

I dag tystnar många lokala röster när TV4:s lokalsändningar släcks ner runt om i landet. I stället vill företaget kraftsamla kring den nationella nyhetsbevakningen — ett beslut som mött mycket kritik.

Annons

- Det är ett ekonomiskt beslut, ingen recension av det vi har gjort, säger Carolina Källestål, programchef för lokala nyheter på TV4 och fortsätter:

- Det känns fruktansvärt sorgligt, framförallt för de 140 medarbetare som nu går ut i ett jättetufft medielandskap. Det är också fruktansvärt sorgligt utifrån den publicistiska mångfald som faktiskt försvinner.

Källestål ser problem som att kommunalråd inte längre kommer att granskas lika mycket eller att myndigheter och organisationer inte kommer att sättas under lupp på samma sätt.

- Det är ju ett tufft medielandskap, med nedläggningar överallt och sammanslagningar av tidningar. Det är besvärande, säger hon.

Andreas Ericson som arbetar på TV4 Örebro säger att känslorna inför nedläggningen är blandade.

- Det är trist att man lägger ner och framförallt tråkigt för lokaljournalistiken. Ännu ett medieföretag lägger ner och de stora förlorarna är tittarna, säger han.

TV4 kommer att försärka riksredaktionen med 25 reportrar som ska göra mer lokalbevakning åt riksnyheterna. Men i Örebro kommer redaktionen att försvinna helt.

- Tittarna i Örebro kommer antagligen gå miste om vissa nyheterna. Men bevakningen är bättre än ingen alls, säger han.

Totalt försvinner 140 jobb runt om i landet och i Örebro försvinner två tjänster.

Mer läsning

Annons