Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två åtalas för olaglig alkoholförsäljning

Två män i norra Örebro län åtalas för att ha haft 658 liter öl, nära 100 liter sprit samt 143 liter vin för att sälja vidare. En av dem misstänks ha hunnit sälja av ölet och vinet. De är misstänkta för olovligt innehav och olovlig försäljning av alkohol och åtalas gemensamt vid Örebro tingsrätt.

Annons

En av dem nekar, den andre erkänner.

– Den som nekar säger att han inte anser han gjort något brottsligt, säger kammaråklagare Mats Berg vid åklagarkammaren i Örebro.

Polisen gjorde tillslagBåda männen är i 20-årsåldern och vid det tillslag polisen gjorde hittades 104 liter vin, 388 liter öl och 40 liter sprit hos en av dem. Hos den andre, den som nekar, fann polisen 270 liter öl, 54 liter sprit och 39 liter vin.

Åklagaren skriver i stämningsansökan att syftet med lagret av alkohol uppenbart varit att sälja vidare.

DopningsbrottDen som erkänt åtalas också misstänkt för dopningsbrott genom att ha haft tio tabletter klassade som dopningsmedel och ringa narkotikabrott genom innehav av cannabis. Han erkänner också de båda åtalspunkterna.

Åklagarens bevis vid rättegången blir bland annat undersökningar av trafiken i de båda männens mobiltelefoner samt protokoll från beslagen av alkohol.

Vid rättegången yrkar åklagaren på att all beslagtagen sprit förverkas, vilket innebär att den inte återlämnas utan hälls ut.

Mer läsning

Annons