Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två trafikolyckor på fyra minuter 

Två trafikolyckor inom loppet av fyra minuter, en i Nora, en i Hällefors. Nu varnar Räddningstjänsten för is på vägen i vissa delar av länet.

Annons
En läsarbild från olyckan vid Born på måndagen.

(UPPDATERAD 12:10) Måndagsmorgonen har varit hal för vissa delar av länet. Inom loppet av fyra minuter runt klockan 07.00 fick SOS Alarm ta emot två larm om trafikolyckor.

– Den ena var vid Born intill Nora, och den andra i Hällefors, säger Christer Sundqvist som är inre befäl på Räddningstjänsten.

– I Nora var det minusgrader och två bilar inblandade. Det är lömskt underlag och den norra delen av länet kan ha drabbats av en köldknäpp. I Nora tog ambulansen med sig en kvinna för observation efter att båda bilarna lagt sig med näsan i i diket. Medan personen som körde av vägen i Hällefors snabbt tog sig ut av egen maskin, säger Sundqvist.

Vid samma tid på måndagsmorgonen fick Räddningstjänsten även rycka ut på en brand på Tengvallsgatan i Örebro.

– Det verkade ha varit något barn som eldat på riset på balkongen. Det är under kontroll, säger Sundqvist.

Senare på måndagsförmiddagen rapporterade Örebropolisen att ytterligare en bilist kört av vägen i länet. Den här gången på riksväg 68 vid Gusselby. Polisen skriver på sin webbplats: "De inblandade har själv tagit sig till sjukhus och det rör sig om lindriga skador. Olyckan har inte inneburit någon påverkan på trafiken".

En läsarbild från avåkningen i Hällefors på måndagsmorgonen.
Blixthalka rådde på länsväg 244 och en singelolycka skedde mellan Grythyttan och Kärvingeborn. Inga personskador rapporteras.

Mer läsning

Annons