Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvärsnytt byter namn och tid

Tvärsnytt försvinner och i stället kommer SVT Nyheter Örebro. Från och med i morgon blir det bara nyheter från Örebro län i lokaltv. – Det här är efterlängtat av många av våra tittare, säger redaktionschef Linda Hermansson.

Annons
Försvinner och återuppstår. Nu går Tvärsnytt i graven och i stället kommer SVT Nyheter Örebro. Västerås och Örebro går därmed skilda vägar.

SVT:s Tvärsnytt, med nyheter från både Örebro och Västerås, har funnits i cirka 30 år, men nu blir det ändring. Från och med sändningen i dag, klockan 18.10, byter programmet namn och blir i stället SVT Nyheter Örebro.

– Västerås och Örebro går skilda vägar, säger Linda Hermansson som inte tror speciellt många kommer att sörja det.

– Nej, tvärtom. De flesta mejl i min inbox handlar om att det är för mycket Västerås, eller för mycket Örebro, nu får man mer från där man bor.

Är det några andra förändringar?

– Vi får nya sändningstider, det blir fem sändningar på morgonen och tre på kvällen, men det blir samma programledare och man kommer att känna igen sig, säger Linda Hermansson.

Under året som gått har SVT gjort en del förändringar. På vissa orter har man minskat bemanningen medans det på andra har utökats. I Örebro slutade fem personer med avgångsvederlag.

– Vi är en minskad styrka och det är alltid tråkigt när folk slutar men vi har i alla fall sluppit uppsägningar, säger Malin Gotlin, ordförande i Journalistförbundet lokalt.

Mer läsning

Annons