Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyck till: Varför ska Närke bli hertigdöme?

En ny tronarvinge är på väg. Och det kan man självklart tycka vad man vill om. Men när nu ämbetet finns och dessutom ska förädlas med en hertigtitel, ja, då ser NA det som sin uppgift att ge plats för argumenten som säger att denna lilla bebis ska bli hertig eller hertiginna av Nerike.

Annons

Det är kungen som bestämmer, så... Varsågod, ers majestät: Här är närkingarnas bästa argument! 

Fler enkätsvar från kända närkingar hittar du i gårdagens tidning. Du kan köpa ett digitalt exemplar av NA för tio kronor. Klicka här för att se hur du går till väga.

Christina Agartsson, Cafe- och restaurangägare, Fjugesta.- Därför att Närke är ett Sverige i miniatyr. Här finns fjäll, slätter och småländsk landskapsbyggd. Det blir bra träning för barnet inför den stora uppgiften som vuxen, att ta över efter Victoria.
Stina Storm, vd för City Örebro:
Marie Hammarström, fotbollsspelare, Örebro.- Det vore trevligt det blir Närke. Förra året blev vi årets idrottsstad och kungen är ju intresserad av sport så skulle passa utmärkt.
Hjalmar Bergman, hemmansägare, Viby.- Ett litet län som Närke behöver all uppmärksamhet det kan få. Dessutom vore det ett sätt att motverka den mobbing som ju förekommer mot oss. Jag blir till exempel alltid retad för att min dialekt är osexig.
Mats Nylén, Kommunikationschef polisen i Örebro län.- För Närke skulle det vara trevligt att få en hertig eller en hertiginna. Kanske inte så stor praktisk betydelse men ett sätt att framhålla landskapet med sitt universitet, Universitetssjukhus och framgångsrika företag.

Mer läsning

Annons