Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung man kallad tjej - misshandlade två

”Hej tjejen” var fel ord att säga till den 22-årige mannen som stod och pinkade utanför festlokalen. En stund senare hade han misshandlat de två männen rejält.

Annons

22-åringen ilsknade till efter att de två killarna tagit honom för en flicka. Den ena killen skallade han i ansiktet medan den andre sparkades och slogs i huvudet flera gånger.

Flera vittnen fanns till misshandeln, som inträffade i december 2009.

För en tid sedan hölls rättegången mot 22-åringen. Där berättade mannen först att han kände sig rädd och hotad för att sedan ändra sig. Det var ilskan som styrde hans handlade.

Lågt bevisvärde

Under förhandlingen vittnade bland annat 22-åringens pappa och bror. Båda beskrev i förklenande ordalag offren, vilket enligt domstolen gör att deras vittnesmål har lågt bevisvärde.

Mannen döms nu till sex månaders fängelse för misshandel. Däremot håller tingsrätten inte med åklagaren om att sparkarna och slagen mot det ena offrets huvud är att betrakta som grov misshandel. Det beror bland annat på att mannen fick förhållandevis begränsade skador och att inget tillhygge användes.

Inga alkoholproblem

I domen för tingsrätten ett resonemang om den tidigare ostraffade 22-åringen skulle kunna dömas till skyddstillsyn och vård. Men eftersom han inte har några alkoholproblem plus att han själv sagt att han skulle ha handlat på samma sätt även om han varit nykter finns inget annat alternativ än fängelse.

22-åringen ska betala sammanlagt 26 000 kronor i skadestånd till de två männen.

Mer läsning

Annons