Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgifter: Gängen förstärker utifrån

De kriminella gäng som just nu ligger i konflikt med varandra har fått förstärkning från andra delar av landet. Det uppger flera källor för NA.

Annons

Flera av varandra oberoende källor berättar för NA att de gäng som under det senaste dygnet drabbat samman och som polisen lägger stora resurser för att hålla isär är Black Cobra och Romanos mc.

Black Cobra i Örebro ska enligt NA:s källor ha mobiliserat medlemmar från såväl Stockholm och Göteborg som Malmö. Bandidos mc, som Romanos mc är supportergrupp till, ska också ha representanter på plats i Örebro län för att bistå i konflikten, enligt uppgifter. 

Örebropolisens kommunikationschef Mats Nylén vill inte bekräfta vilka grupperingar det är som slåss. Örebropolisens strategi är att inte ge de här gängen reklam.

- Vi vet sedan tidigare att det finns två grupperingar i länet som ibland bråkar med varandra. Det är ingen ny företeelse. Men det handlar om kriminella personer som ägnar sig åt kriminell verksamhet. Punkt slut, säger Mats Nylén.

På onsdagsförmiddagen gick mellan 10 och 15 personer, några med mc-västar, in i Romanos lokal i Mosås, söder om Örebro. Kort därefter anlände tre polisbilar till platsen. Det berättar en Mosåsbo för NA.

Polisen har klassat bråket som en särskild händelse, men Mats Nylén vill tona ned betydelsen av det.

- Det säger egentligen bara polisen något. Det handlar om ett särskilt sett för oss att leda arbetet. Det visar att vi förfogar över alla resurser som är tillgängliga för oss, men även små saker kan klassas som en särskild händelse, säger Nylén. (NA)

Vet du mer? Har du bilder? Kontakta NA på mejl till [email protected] eller sms:a till 72019.

Mer läsning

Annons