Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning: Landstingets personalchef var inte jävig

Maria Åkesson, landstingets personaldirektör är åter i tjänst från 1 april. Hon stängdes av efter misstankar om jäv i samband med en stor upphandling landstinget gjorde.

Annons

Efter en utredning finner landstingsdirektör Rickard Simonsson att det inte finns några skäl att tro att Åkesson gjort sig skyldig till jäv när landstinget under åren 2006-2007 upphandlade ett nytt personaladministrativt datasystem.

Det var efter uppgifter om att Maria Åkesson hade ett släktförhållande till en av projektets leverantörer som landstingsledningen beslöt att tills vidare koppla bort Maria Åkesson från tjänsten som personaldirektör.

Nu ligger en revisionsrapport klar. I granskningen har inte framkommit något som visar på att hon varit aktiv i besluten när det gällt val av system och leverantör.

– Från och med den 1 april är hon tillbaka i sin ordinarie tjänst, och jag ser att eventuella frågetecken beträffande den här situationen nu är uträtade i och med revisionens utlåtande, säger landstingsdirektör Rickard Simonsson i ett uttalande.

Mer läsning

Annons