Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väderprognos: "Ett intressant läge" 

Meteorologerna kan inte se att någon vargavinter är i antågande närmaste dagarna, men tror på ett intressant väderläge i helgen. 

Annons

Snöfallsområdet som legat över länet sedan i natt drar bort under förmiddagen. Resten av onsdagen bjuder på mulet väder med mild luft och en temperatur mellan minus två och plus två grader.

- Redan till i natt kommer nästa nederbördsområde in över Örebro län. Luften är fortsatt mild och nederbörden blir i form av regn, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

På torsdagsmorgonen drar nederbördsområdet bort och på förmiddagen hänger enstaka skurar kvar. Till eftermiddagen tunnas molntäcket ur och det blir delvis klart väder. Temperaturen ligger runt noll grader.

- På fredagsmorgonen klarnar det och länet kan få solsken en bit in på förmiddagen. Till eftermiddagen ser molntäcket ut att tätna och ett nederbördsområde med blötsnö ska passera, säger Christoffer Hallgren.

Prognosen för kommande helg är ännu osäker, men meteorologiskt ser det spännande ut.

- Ja, vi har ett intressant läge, där ett djupt lågtryck ska passera över landet. I söder kommer det att bli ordentligt blåsigt, med hur långt norrut blåsten når är svårt att säga. Det beror på vilken bana lågtrycket tar. 

Lågtrycket kommer att föra med sig nederbörd i form av snö eller regn.

Här är NA:s vädersajt med prognoser för de kommande dagarna. 

Mer läsning

Annons