Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädertjänst varnar: Snö och halka på vägarna

Ska du ut på vägarna i helgen? Ta det i så fall försiktigt för det kan bli ordentligt halt.

Annons

De senaste dagarna har flera avåkningar skett i länet till följd av snö och halka. Något som traktens bärgare märker av.

- Man åker för fort helt enkelt. Bara för att saltbilen varit ute tror många att det är som sommar på vägarna men det är rena isbanan, säger Arne Molin som bärgat bilar i 20 års tid.

- Ha bra däck och ta det lugnt, är hans bästa råd.

Den kommande helgen kan bli väldigt besvärlig för trafiken. Prognoserna från NA:s vädertjänst Foreca säger att mycket snö kommer falla över länet natten mot lördag. Upp mot 10 centimeter kan komma ur det snöoväder som just nu är på väg mot Sverige söderifrån. Ovädret driver även på vindarna som i natt kommer blåsa mellan fem och sju meter i sekunden. I morgon lördag kan det även bli nederbörd med inslag av regn. Samtidigt ligger temperaturen strax under nollan. På söndag kan temperaturen till och med orka sig upp över nollstrecket och ge någon plusgrad. Det väntas även mer nederbörd på söndag.

Det är med andra ord många faktorer som kan ställa till det på vägarna i kväll och under helgen; snörök, snöblandat regn samt kyla- och frysatemperaturer. Så kör försiktigt.

Några av veckans olyckor som NA rapporterat om:

Polisen varnar för halka - flera olyckor i kväll

Två bilar voltade nästan samtidigt på E 20

Tre motorvägsolyckor på trekvart

Mer läsning

Annons