Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vådligt väglag väntar sportlovsfirare

Vill man vara säker på vintrigt sportlovsväder bör man lämna länet. Men se upp på vägen, i helgen väntas riktigt uselt väglag.

Annons

På fredagen tinade den strålande solen frusna örebroarna med mild vårvärme. Ljudet av smält snö droppandes från hustaken oroade säkert en och annan förväntansfull sportlovsfirare. Och väderprognosen för nästa vecka ser dyster ut. I alla fal för dem som tänkt stanna innanför länsgränsen. 

– I Örebro län kommer få milt varannandagsväder under sportlovsveckan. Solsken ena dagen och mulet med regn eller blötsnö nästa. Temperaturen kommer ligga på ett par plusgrader dagtid och runt nollan på nätterna, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca.

Den svängiga väderleken gäller för hela landet. Men längre norrut är det kallare och större chans att nederbörden kommer i form av snö i stället för regn. Men bilresan till fjällen kan bli en vådlig färd. Under helgen väntas usla förutsättningar på vägarna för de som kör norrut från Örebro.

– På lördag kommer det till en början snöa men under dagen förvandlas nederbörden till regn. Tidvis kommer det vara kraftigt snöblandat regn, varnar Rindeskär.

– Väglaget kommer vara besvärligt hela veckan. Temperatursvängningarna kring nollstrecket medför snöslask och ishalka, man får ta det lugnt på vägen.

Mer läsning

Annons