Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädret: Så få soltimmar hade länet i januari

Runt 18 timmar. Så lite såg vi i Örebro län av solen i januari.
- Det är ovanligt lite. Normalt ligger antalet soltimmar runt 40-45 i regionen, säger Maria Jönsson, meteorolog på väderföretaget Foreca.

Annons

På ett par platser i Sydsverige var januarimörkret ännu mer påtagligt. Karlskona hade sju timmar sol under hela månaden medan Lund hade åtta. I vår del av landet är närmsta mätstationerna i Karlstad och Norrköping - där hade man 16 respektive 20 soltimmar.

- Så Örebro län borde ligga någonstans mittemellan. Jag kan inte se hur det sett ut tidigare år, men man kan konstatera att det är ovanligt få soltimmar, säger Maria Jönsson.

Men ljusare tider nalkas - vi får cirka 15 minuter mer dagsljus varje vecka nu.   

Vädret kommande vecka kommer inte att skilja sig så mycket från det vi upplevt under den senaste veckan, enligt Foreca.

- Närmaste dygnet blir relativt mulet, men det blir uppehåll och runt två plusgrader. På tisdag eftermiddag och kväll förväntas ett lätt snöfall nå Örebro län - det resulterar i en till tre centimeter snö.

På onsdag finns faktiskt chans till lite sol. Men redan dagen efter blir det nederbörd i form av blötsnö i samband med ett nederbördsområde.

- Den här veckan kan vi inte se att vädret skulle förändras så dramatiskt. Det milda och ostadiga vädret verkar bestå, säger Maria Jönsson.

På NA:s vädersajt hittar du prognosen för de kommande dagarna. 

Mer läsning

Annons