Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmen kommer - efter dyngsur helg 

25-gradig sommarvärme och högtrycksbetonat väder. Det kan vi se fram emot om en vecka. Men först ska vi ta oss igenom den blötaste helgen i år.

Annons

Maj månad har bjudit på idel lågtryck och regnområden med en temperatur som inte ofta nått upp till 15 grader. Prognosen för de närmaste dygnen visar inte på någon förändring av det väderläget.

- Vi får en ganska molnig fredag med risk för lokala regnskurar under eftermiddagen. Molnen gör att temperaturerna är lägre än vanligt för månaden, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

Till kvällen finns molnen kvar, men här och där kan luckor uppstå och solen kan tränga igenom.

Natten till lördag rör sig ett omfattande regnområde in över Örebro län. Tidigt i morgon kommer det att regna och vädret består under hela dagen.

- I södra länsdelarna kan det komma mellan 15 och 20 mm, medan det i norra delarna blir cirka 10 till 15 mm, säger Christoffer Hallgren.

Det lågtrycket drar bort natten mot söndag, men ett nytt tar vid. Under söndag morgon och förmiddag blir det regnskurar över länet, medan det till eftermiddagen kan spricka upp lokalt.

Det lågtrycksbetonade vädret fortsätter i början av nästa vecka, men från onsdag sker en förändring.

- I modellerna ser det ut som att ett stabilt högtryck kommer att parkera över landet. Framåt helgen, med nationaldagen, ser det ut att bli sol och temperaturen kan på sina håll nå upp till 25 grader. Det är som sagt modeller och det är många dagar tills dess, men det ser lovande ut, säger Christoffer Hallgren.

Här är NA:s vädersajt med lokala prognoser för de närmaste dagarna.

Delta i NA:s bildtävling #NAsommar - lägg upp bästa sommarbilden.

Mer läsning

Annons