Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans småbrott: Hårvaxsnatteri och elstöld

Varje vecka får NA en lista på de strafföreläggande som åklagarkammaren i Örebro utfärdar. Det handlar om brott där den som begått ett brott accepterar att betala böter i stället för att åtalas.

Annons

Här ett litet urval från veckans lista.

Kvinna, 56, 100 dagsböter á 60 kronor för snatteri

Du har i butiken Ö på Skolgärdesvägen i Karlskoga olovligen tagit och tillägnat dig diverse varor till ett sammanlagt värde av 679 kronor kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Man, 51, 60 dagsböter á 50 kronor för ringa narkotikabrott

Du har på Alnängsgatan i Örebro olovligen innehaft 3,36 gram cannabis, som är ringa narkotikabrott.

Man, 29, 40 dagsböter á 50 kronor för grov olovlig körning

Du, som tidigare lagförts för olovlig körning, har fört personbil på Västra Vintergatan inom Örebro kommun utan att vara berättigad till det.

Man, 32, 40 dagsböter á 50 kronor för snatteri

Du har inne i butiken Ica Maxi Eurostop på Boglundsgatan i Örebro olovligen tagit och tillägnat dig en aftershave, en deodorant och hårvax till ett sammanlagt värde av 306 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Kvinna, 25, 50 dagsböter á 50 kronor för ringa narkotikabrott

Du har på Engelbrektsgatan i Örebro olovligen innehaft 1,44 gram cannabisharts, som är narkotika.

Man, 18, 60 dagsböter á 50 kronor för rattfylleri

Du har fört personbil på Klostervägen inom Örebro kommun efter att olovligen ha intagit cannabis, som är narkotika, i så stor mängd att det under eller efter färden funnits narkotika kvar i ditt blod.

Man, 64, villkorlig dom för olovlig kraftavledning

Du har, från januari månad år 2012 fram till och med februari månad olovligen avlett elektrisk kraft genom att ansluta din villa till en elledning som utan tillstånd anslutits till ett EON-tillhörigt elskåp. Genom förfarandet har du tillskansat dig elektrisk kraft till ett värde av cirka 7960 kr.

Mer läsning

Annons