Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans småbrott: Lakan- och lakritssnattare

Varje vecka får NA en lista på de strafföreläggande som åklagarkammaren i Örebro utfärdar. Det handlar om mindre allvarliga brott där den som begått ett brott accepterar att betala böter i stället för att åtalas.

Annons

Här ett litet urval från veckans lista.

Kvinna, 52 år, 60 dagsböter för rattfylleri.

Du har fört personbil på riksväg 50 inom Ljusnarsbergs kommun efter att olovligen ha intagit amfetamin, som är narkotika, i så stor mängd att det under eller efter färden funnits narkotika kvar i ditt blod.

Man 31 och kvinna 21 år, villkorlig dom för stöld.

Du har tillsammans med annan person på Biltema på Ozongatan i Örebro olovligen tagit och tillägnat dig bromsbelägg och olja värt 234 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Kvinna, okänd ålder, 30 dagsböter för snatteri.

Du har i butiken Ica Supermarket på Koppgatan i Lindesberg olovligen tagit och tillägnat dig hårfärg till ett värde av 99 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Man, 63 år, penningbot för snatteri.

Du har i butiken Pekås på Schillingvägen i Hällefors olovligen tagit och tillägnat dig lakritskonfekt till ett värde av 19 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Kvinna, 65 år, 60 dagsböter för snatteri.

Du har inne i butiken IKEA på Kundvägen i Örebro olovligen tagit och tillägnat dig kuddfodral, lakan och påslakan till ett sammanlagt värde av 497 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Man, 20 år, 80 dagsböter för rattfylleri.

Du har fört personbil på Folkungagatan i Örebro efter att olovligen ha intagit cannabis, som är narkotika, i så stor mängd att det under eller efter färden funnits narkotika kvar i ditt blod.

Man, 26 år, 80 dagsböter för narkotikabrott, ringa brott.

Du har i fordon på Slottsgatan i Örebro olovligen innehaft 3,69 gram cannabisharts,, som är narkotika.

Mer läsning

Annons