Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans småbrott: Snattare och haschrökare bötfälls

Varje vecka hamnar småbrottslingar i klammeri med rättvisan.
Här är NA:s lista över mindre allvarliga brott, där den som erkänner sig skydlig accepterar att betala böter i stället för att åtalas.

Annons
Bilden är ett montage.

Man, 56 år. Rattfylleri, 40 dagsböterDu har fört personbil på Västerplan inom Örebro kommun efter att ha förtärt alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i din utandningsluft under eller efter färden uppgått till 0,21 milligram per liter.

Man, 56 år. Ringa narkotikabrott, 30 dagsböterDu har i Örebro eller på annan ort i riket olovligen brukat brott amfetamin som är narkotika.

Man 44 år. Två ringa narkotikabrott, rattfylleri,  80 dagsböterDu har i Hallsberg eller på annan plats i riket olovligen brukat brott cannabis som är narkotika.

Du har  i Hallsberg olovligen innehaft 4,98 g  cannabisharts, som är narkotika.

Du har fört personbil  efter att olovligen ha intagit cannabis,som är narkotika, i så stor mängd att det under eller efter färden funnits narkotika kvar i ditt blod.

Man, 42 år. Rattfylleri, 40 dagsböterDu har fört lastbil på E18 vid avfarten till Fellingsbro inom Lindesbergs kommun efter att ha förtärt alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i din utandningsluft under eller efter färden uppgått till 0,12 milligram per liter.

Kvinna, 50 år. Snatteri, 40 dagsböter, plus ytterligare 40 dagsböter. Du har på H, Varuvägen 10, Örebro, olovligen tagit och tillägnat dig en blus till ett värde av 99 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Du har på Kappahl, Säljarevägen l, Örebro, olovligen tagit och tillägnat dig en blus till ett värde av 249 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Man, 42 år. Ringa narkotikabrott, 30 dagsböterDu har i Örebro olovligen innehaft 0,63 gram cannabisharts, som är narkotika.

Man, 29 år. Allmänfarlig vårdslöshet, 40 dagsböterDu har i bostadslägenhet i Örebro av oaktsamhet vårdslöshet orsakat brand och rökutveckling genom att på spisen värma olja och därefter lämna spisen obevakad.

Ditt agerande har medfört att köksfläkten skadats och fara förelegat för andra personers liv och omfattande förstörelse av annans egendom.

Man, 25 år. Ringa narkotikabrott, 40 dagsböterDu har  i Örebro olovligen innehaft 1,34 gram cannabisharts, som är narkotika.

Kvinna, 21 år. Stöld, 40 dagsböter och penningbotDu har i butiken Blu di Blue på Drottninggatan i Örebro olovligen tagit och tillägnat dig ett par byxor till ett värde av 450 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Tillgreppet är att bedöma som stöld eftersom verktyg har använts

för att avlägsna larm från varan.

Du har i butiken Åhléns på Kungsgatan i Örebro olovligen tagit och tillägnat dig en klänning till ett värde av 399 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Tillgreppet är att bedöma som stöld eftersom verktyg har använts för att avlägsna larm från varan.

Man, 20 år. Ringa narkotikabrott, 30 dagsböter

Du har på  i Örebro olovligen innehaft 0,44 gram brott cannabisharts, som är narkotika.

Se också: 

Mer läsning

Annons