Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans småbrott: Snusburkskastare och snattare

Varje vecka får NA en lista på de strafföreläggande som åklagarkammaren i Örebro utfärdar. Det handlar om mindre allvarliga brott där den som begått ett brott accepterar att betala böter i stället för att åtalas.

Annons

Här ett litet urval från veckans lista.

Man, 26 år, 60 dagsböter för drograttfylleri.

Du har fört personbil på Skomaskinsgatan i Örebro efter att olovligen ha intagit cannabis, som är narkotika, i så stor mängd att det under eller efter färden funnits narkotika kvar i ditt blod.

Man, 23 år, 60 dagsböter för snatteri.

Du har i butiken New Yorker på Köpmangatan i Örebro olovligen tagit och tillägnat dig diverse klädesplagg till ett sammanlagt värde av 445 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Man, 61 år, 100 dagsböter för snatteri.

Du har i butiken Kicks, Stortorget 7 i Örebro, olovligen tagit och tillägnat dig en parfym till ett värde av 675 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Man, 35 år, 120 dagsböter för skadegörelse.

Du har uppsåtligen krossat en fönsterruta på Resecentrum, Östra Bangatan 46 i Örebro, varvid skador för 8 605 kr uppkommit.

Man, 31 år, 30 dagsböter för brott mot ordningslagen.

Du har kastat in en snusdosa på isen i samband med en hockeymatch på Behrn Arena, Restalundsvägen 4 i Örebro.

Man, 61 år, 40 dagsböter för rattfylleri.

Du har fört personbil på Fotbollsgatan inom Lindesbergs kommun efter att ha förtärt

alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i din utandningsluft under eller efter färden uppgått till 0,14 milligram per liter.

Man, 25 år, 150 dagsböter för dopningsbrott, ringa brott.

Du har på Drottninggatan 15 i Örebro olovligen brott innehaft två tabletter innehållande Metandienon och Metyltestosteron, vilket är klassificerat som dopningsmedel och inte får innhas för annat än medicinskt eller vetenskapligt syft.

Mer läsning

Annons