Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans småbrott: Tjuvfiske och dopingbrott

Här är ett urval ur veckans lista från åklagarkammaren över länets mindre allvarliga brott, där de som begått brott accepterar att betala böter i stället för att åtalas.

Annons

Man, 36 år. Brott mot fiskelagen, 30 dagsböter

Du har i Arbogaån i Frövifors, Lindesbergs kommun uppsåtligen utan lov bedrivit kräftfiske i vatten som hör under annans enskilda fiskerätt.

Man, 54 år. Rattfylleri, 70 dagsböter

Du har fört moped klass II på Värmlandsvägen inom Karlskoga kommun efter att ha förtört alkoholhaltiga drycker i sådan mängd att alkoholkoncentrationen i din utandningsluft under eller efter färden uppgått till 0,40 milligram per liter.

Kvinna, 15 år. Snatteri, 30 dagsböter

Du har i butiken Cubus på Kungsgatan i Örebro olovligen tagit och tillägnat dig en tröja värd 199 kronor tillhörande målsäganden, vilket inneburit ska för denne.

Man, 32 år. Snatteri, penningbot

Du har i butiken Willys på Tunnlandsgatan i Örebro olovligen tagit och tillägnat dig en tub med Karlssons klister till ett värde av 26 kronor tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Man, 30 år. Våldsamt motstånd, 40 dagsböter

Du har på Östra Långgatan i Degerfors satt dig till motvärn genom att försöka ta dig loss och härigenom hindrat polismännen i deras myndighetsutövning.

Man, 22 år. Dopingbrott, 110 dagsböter, plus ytterligare 110 dagsböter

Du har den 28 maj 2013 alternativt någon eller några dagar dessförinnan i Örebro eller på annan plats i Sverige olovligen brukat preparat innehållande testosteron, drostanolon, stanozolol som är dopingpreparat.

Du har den 28 maj 2013 vid Varbergagatan i Örebro olovligen innehaft preparaten drostanolonpropionat, stanozolol, testosteronpropionat, humant koriongonadotropin och testosteronenantat, vilka alla är dopingmedel.

Mer läsning

Annons