Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi hoppas kunna komma hem på söndag"

(UPPDATERAD 18.10) De över 400 Thailandresenärerna som skulle till Örebro natten till fredag är fortfarande fast på Rhodos i Grekland. Men nu hoppas de kunna komma till Sverige på söndag.

Annons
Alla fredagsmorgonens inrikesflygningar är inställda på Arlanda.

Fllight DK2976 skulle ha landat på Örebro airport i torsdags natt klockan 00.45. Ombord fanns 405 charterturister som hade rest till Thailand med Ving och Fritidsresor.

Men några timmar efter att planet hade lyft från Thailand stängdes det svenska luftrummet för flygtrafik, och efter att planet omdirigerats flera gånger, bland annat till Tyskland och Finland, fick planet strax efter midnatt landa på den grekiska ön Rhodos.

- Vi har alldeles nyss varit på ett informationsmöte inne på hotellet, berättar örebroaren Charlotte Welander Olsson vid 18-tiden på fredagskvällen. Hon har varit på Phuket med sin man och 13-åriga dotter.

-Det besked de lämnat nu är att vi inte kommer att vara hemma förrän tidigast söndag. Men det kan bli senare än så. Det håller ständig kontakt med Luftfartsverket men kan inte lova oss någonting.

Fick ni veta hur ni ska ta er till Sverige?

- Nej, men vi hoppas på flyg. De tror att ett plan ska kunna gå från Sverige under söndag eftermiddag och vara här på kvällen för att flyga oss tillbaka.

Alla passagerare som NA.se har pratat med är nöjda med omhändertagandet på Rhodos.

- Vi sitter på ett femstjärnigt hotell med havsutsikt. De har varit jättebra på att fixa med hotellrum och mat till alla, berättar Charlotte Welander Olsson.

Även om de känner sig väl omhändertagna längtar de efter att få komma hem.

- Alla här nere är på bra humör, det är ju bara att gilla läget, men det är klart att man helst hade velat vara hemma.

Hon beskriver resan

från Thailand som förvirrande.

- Personalen på planet visste ingenting heller och de sade att de aldrig har varit med om något liknande. Först en och en halv timme före landning fick vi reda på att vi skulle till Rhodos.

Ulf Westberg från Örebro som har varit på semester med sin familj. Även han är väldigt nöjd med omhändertagandet på Rhodos.

- Vi bor jättefint och de bjuder på lunch och middag, säger han.

Allra minst lider familjens femåriga dotter.

- Hon tycker det är jättekul. Det finns pooler och ett miniland här, säger Ulf.

Familjen Welander Olsson från Örebro befinner sig bland de väntande passagerarna som just nu sitter fast på den grekiska ön Rhodos.

Mer läsning

Annons