Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro mer populärt än någonsin att turista i – ökar mest i hela landet

Örebro län är populärt att besöka. Enligt statistik från Tillväxtverket har turismen i regionen ökat mest i hela landet under den senaste femårsperioden, rapporterar Örebrokompaniet och Region Örebro i ett pressmeddelande.

Annons

Antalet gästnätter på hotell i Örebro kommun under juni, juli och augusti ökade med 9,4 procent.

– Vi är oerhört nöjda. Med tanke på de extremt stora ökningarna, runt 20 procent förra sommaren, är det fantastiskt att vi kan öka antalet hotellgäster ytterligare, kommenterar Björn Fransson, turismstrateg på Örebrokompaniet i ett pressmeddelande.

Under de tre sommarmånaderna registrerades totalt 145 639 gästnätter på hotell. Enligt Björn Fransson har Örebro nu passerat flera jämförbara städer i statistiken.

– Örebros utveckling är betydligt bättre än riket i sin helhet, vars ökning ligger på 2,2 %. Örebro har under juli passerat flera städer i hotellstatistiken, bland andra de större kommunerna Uppsala, Linköping och den utpräglade sommardestinationen Halmstad, säger Björn Fransson.

I hela Örebro län registrerades totalt 655 614 gästnätter under sommaren.

– Sett till den senaste femårsperioden har Örebro län den bästa utvecklingen i hela landet. Sedan 2012 har det totala antalet gästnätter i länet ökat med 43 procent vilket är mer än dubbelt så mycket som den näst största ökningen räknat i procent. Detta motsvarar 188 000 fler gästnätter på fem år, säger Jeanette Brorsson-Ekelund, utvecklingsledare för turism och besöksnäring på Region Örebro län.