Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro mer populärt än någonsin att turista i – ökar mest i hela landet

Örebro län är populärt att besöka. Enligt statistik från Tillväxtverket har turismen i regionen ökat mest i hela landet under den senaste femårsperioden, rapporterar Örebrokompaniet och Region Örebro i ett pressmeddelande.

Antalet gästnätter på hotell i Örebro kommun under juni, juli och augusti ökade med 9,4 procent.

– Vi är oerhört nöjda. Med tanke på de extremt stora ökningarna, runt 20 procent förra sommaren, är det fantastiskt att vi kan öka antalet hotellgäster ytterligare, kommenterar Björn Fransson, turismstrateg på Örebrokompaniet i ett pressmeddelande.

Under de tre sommarmånaderna registrerades totalt 145 639 gästnätter på hotell. Enligt Björn Fransson har Örebro nu passerat flera jämförbara städer i statistiken.

– Örebros utveckling är betydligt bättre än riket i sin helhet, vars ökning ligger på 2,2 %. Örebro har under juli passerat flera städer i hotellstatistiken, bland andra de större kommunerna Uppsala, Linköping och den utpräglade sommardestinationen Halmstad, säger Björn Fransson.

I hela Örebro län registrerades totalt 655 614 gästnätter under sommaren.

– Sett till den senaste femårsperioden har Örebro län den bästa utvecklingen i hela landet. Sedan 2012 har det totala antalet gästnätter i länet ökat med 43 procent vilket är mer än dubbelt så mycket som den näst största ökningen räknat i procent. Detta motsvarar 188 000 fler gästnätter på fem år, säger Jeanette Brorsson-Ekelund, utvecklingsledare för turism och besöksnäring på Region Örebro län.