Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro, ni sviker friidrotten!

Replik

Det är beklämmande att läsa Marie Brorsons och Alexandra Royals fullständigt ryggradslösa svar till friidrotten i NA den 19 oktober. Ni påstår att det rustas upp inom idrottslivet samtidigt som jag blickar ut över GIH. En anläggning som inte andats på decennier, den är död. Att påstå att man ska fortsätta hyra GIH av Akademiska hus i hopp om att utveckla och rusta upp är både naivt och verklighetsfrånvänt. Kommunen kunde lika gärna tagit 300 000 svenska kronor och dumpat de i Svartån.

Faktum kvarstår elitaktiva inom friidrotten på Sveriges absolut högsta nivå såväl som junior och senior har ingen plats att träna eller tävla. Bristande kompetens och ovilja gällande friidrotten riskerar nu splittra istället för att förena människor.

Jag konstaterar bara att kommunen är viljesvag och att friidrotten riskerar att utrotas på sikt, den precisa motsatsen till en kommun med växande möjligheter.

Örebro kommun –  det håller inte med att skylla på ekonomiska problem eller säga att man investerar i välfärden. När det i själva verket är skrytbyggen för över en halv miljard som kulturkvarteret som går före investeringar i framtiden och välfärden.

Kommunen sitter där på sina höga hästar men har aldrig upptäckt verkligheten. Jag konstaterar bara att kommunen är viljesvag och att friidrotten riskerar att utrotas på sikt, den precisa motsatsen till en kommun med växande möjligheter. Örebro kommun famlar i okunskapens mörker och det har de gjort länge nu. Ja, man kan inte bygga allt samtidigt men att investera i framtiden är väll det minsta man kan begära av en kommun. Det är det dags att vakna och komma till insikt.

Noha Olsson

elitaktiv i KFUM Örebro Friidrott

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel