Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro stadsmission om NA-insamlingen: "Vi känner stor tacksamhet"

Artikel 100 av 101
Vi bryr oss
Visa alla artiklar

Nästan 90 000 kronor – så mycket samlade NA:s och Svenska kyrkans två konserter i S:t Nicolai kyrka förra veckan in. Pengarna överlämnades under tisdagen till Örebro stadsmission, som en hjälpande hand i arbetet med hemlösa och svårt utsatta.

Örebro stadsmissions direktor Monica Gunnarsson är väldigt tacksam för insamlingen.

– ”Vi bryr oss” var temat för Nerikes Allehandas och Svenska kyrkans insamlingsprojekt och det är ett tema som verkligen stämmer. Att få vara med under torsdagens två konserter, att få lyssna till musik från några av vår tids stora låtskrivare och artister framförda med hjärta och värme, att få se örebroarnas engagemang för att bidra till ett varmare Örebro – det är stort, säger Monica Gunnarsson.

Hon poängterar att insamlingsresultatet på 89 300 kronor är enastående och tillägger att Örebro är en generös stad med mycket hjärta och medmänsklighet.

– Vi behöver varje krona för att kunna hjälpa dem i Örebro som behöver det allra mest. Pengarna från insamlingen kommer att gå till att förstärka våra verksamheter för dem som lever i akut hemlöshet, missbruk och i olika former av utsatthet. Vi känner en stor tacksamhet för det fina initiativet och vi känner också ett stort stöd och förtroende från Örebro och örebroarna för det arbete som vi gör.

Ingemar Söderström, som är kyrkoherde i Örebro pastorat, är mycket nöjd med insamlingen och konserterna.

– Det är fantastiskt roligt. Det märks verkligen att Örebro är en fin musikstad. Kyrkan fylld två gånger på samma kväll, det var en stark upplevelseför mig. Så mycket gott kommer fram när kyrkan och andra aktörer gör saker tillsammans för att stödja dem som bäst behöver hjälp, säger han.

Karin Andersson på NA:s marknadsavdelning är synnerligen nöjd med de två konserterna i S:t Nicolai kyrka och med örebroarnas sätt att visa sin solidaritet med människor i nöd.

– Vi på NA tackar för alla bidrag till Örebro stadsmission. Örebroarna var som vanligt givmilda. Vi hade två fantastiska konserter då det var fullsatt med Örebros artistelit som ställde upp helt gratis till förmån för vår insamling "Vi bryr oss", som vi genomförde tillsammans med Svenska kyrkan.

Chefredaktör Anders Nilsson var med och delade ut den insamlade gåvan:

– Det känns bra att vi som mediehus är med och bidrar till att utsatta och hemlösa får det bättre. Det ligger helt i linje med vårt mål att bidra till att Örebro blir en bättre plats att leva och bo i, säger han.

– Det är också värdefullt att vi hittat så bra samarbetsformer med Svenska kyrkan och alla duktiga artister i Örebro så att vi kan genomföra välgörenhetskonserter och samla in så mycket pengar.