Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro stänger av poängkungen

Conny Strömberg vann den allsvenska poängligan förra säsongen, och ligger etta den här efter fyra omgångar. Nu stängs Örebro Hockeys anfallsstjärna av - av den egna klubben.

Annons

Det han har gjort har inte föranlett någon polisanmälan eller utredning. Mer än så vill varken tränaren eller spelaren själv säga om saken. Åtminstone inte om anledningen. 

-  Vi stänger av honom från matcher, inte från träning, tills vidare. Det är av disciplinära skäl, säger tränaren Peter Andersson, som inte går in närmare än så på vilken anledningen är.

Att någonting inträffat är klart. Conny Strömberg spelade senast i bortamötet med Oskarshamn, där han svarade för tre målgivande passningar när Örebro vann med 4-2.

Spelaren själv vill heller inte berätta vad som hänt, men är ångerköpt.

- Jag har gjort fel, och ber klubben, lagkamrater och supportrar om ursäkt för det. Vad som hänt är inte viktigt. Jag tar mitt straff, och har inget att invända mot det, säger Conny Strömberg.

Det är inte första gången som Strömberg är i blåsväder, sedan han kom till Örebro förra hösten. I mars lämnades han hemma från en bortamatch i Sundsvall. "Indisponibel" kallades det den gången, och även om rykten cirkulerade om en avstängning då så var det inget som klubben gick ut med offentligt.

- Det som hänt är tråkigt, men det är klubben och laget som räknas i första hand. Vi har ett koncept som vi jobbar efter och som fungerar. I det ingår ett antal regler om vad man få och inte får göra. Conny har inte följt dem, och då måste vi markera, säger Peter Andersson.

Vad innebär "tills vidare" vad gäller avstängningen?- Att vi inte bestämt någon tid. Klart är i alla fall att han inte spelar mot Almtuna i morgon.

Utan att veta vad som skett - det är en skarp markering mot en spelare?- Vi tycker inte det. Vi har alla regler att följa, och i det här fallet fanns inga alternativ. Det är en tillrättavisning som hela klubben är införstådd med, och givetvis är förhoppningen att det inte ska hända igen.

Annons