Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro till final – efter kross

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Örebro Inline HK krossade Lemmings med 5–1. Nu väntar final mot Köping.

Örebro Inline Hockey är klara för final under SM-veckan i Norrköping.

Det efter att laget krossat Lemmings med 5–1 i semifinal.

– Det kändes väldigt bra den här matchen. Tyckte egentligen att vi höll dem borta från farliga avslut hela matchen, säger målvakten Tim Harrysson, som under vintersäsongen spelar hockey på is med Kumla men också tidigare tillhört Örebro Hockey, till Svt.

Örebro tog ledningen i den första av fyra perioder när Viktor Lennartsson stänkte in 1–0. Sedan fortsatte laget av bara farten.

När Lennartsson tryckte in sitt andra mål i semifinalen betydde det 4–0 efter att Henrik Warg och Erik Planeby tryckt in varsitt.

Samtidigt storspelade Tim Harrysson i Örebromålet. Men fick till slut kapitulera. Reduceringen till 4–1 kom försent och lyckades aldrig skapa någon riktig nerv i matchen.

– Jag tycker att jag haft det tufft under hela inlines-säsongen. Men i går och i dag har vi steppat upp det i försvaret, säger Örebromålvakten.

Mikael Karlsson spikade sedan slutresultatet till 5–1 efter att ha avgjort i öppen kasse.

Nu väntar final mot Köping senare i eftermiddag. 16.15 börjar den matchen. Då kan laget utkräva revansch efter att ha förlorat kampen om brons i Inlines Hockey League tidigare i sommar.

– Först ska vi få lite vila. Köping är ett bra lag som är skickliga individuellt också. Det gäller att steppa upp som i den här matchen så ska vi ha chans på det också, säger Harrysson.