Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro upphör med modersmål

Med tanke på diskussioner i media den senaste tiden om kommunal verksamhet, tänker jag bidra med några synpunkter som berör de mest ”svaga” i kommunen, invandrare (i detta fall invandrarbarn) och de äldre.

Skolan – avdelning modersmål, där arbetar (korrekt har arbetat) flest invandrare med bakgrund i många kulturer. Undervisningen i modersmål avbröts plötsligt i samband med påskfirande och coronakrisen. De flesta lärare omplacerades till andra skolor ofta utan möjlighet att välja. Frågan: Vem avstängde och varför avstängdes de från deras tjänster, är det på skolverkets rekommendationer eller kommunala ”påhitt”?

Som jag förstår rekommenderar Skolverket i dag distansundervisning inte avstängning.

Modersmålsundervisning är avstängd i Örebro kommun, de som drabbas är invandrarbarn/invandrarelever.

Jag har även en annan fundering, det rör äldregruppen av befolkningen, speciellt 70 plussare, som är beroende av hemhjälp, hemtjänst. Dess duktiga kvinnor och män springer som tättingar från ena hemmet till andra, från ena huset till andra utan någon alls skydd, utan gällande utrustning för att hjälpa, stödja äldre. Man ser de i trappor, hissar och utan ekommenderad skydd.

Frågan till er, politiker, tjänstemännen i kommunen, är det ert sätt att arbeta, spara, missköta de mest svaga, de som behöver mest skydd i dagens Sverige?

”Er trogen läsare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel