Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro utslaget efter kollapsen i den andra perioden: "De tappar sitt försvar helt"

Växjö Lakers är klara för SM-final i J20 efter att ha vänt underläge till vinst med 6-3 mot Örebro. De kommer nu antingen få möta HV71 eller Luleå. För Örebros del väntar en bronsmatch.

Annons

Första perioden handlade spelet om Växjö som drog på sig tre utvisningar samtidigt som Örebro byggde sitt spel på offensivplanhalva och förde matchen till deras favör. Glenn Gusfasson gav Örebro ledningen och 17 minuter in i första perioden kom även 2-0 genom Linus Öberg med ett kliniskt avslut. Detta efter att Växjö hade börjat etablera ett spel och ett missat friläge strax innan målet.

I början av den andra perioden fick Växjö möjligheten att spela powerplay. Alexander Andersson utnyttjade den och sköt in reduceringen.

(+) Slut: Växjö vann mot Örebro i SM-semifinalen i J20 – se den i repris här

Efter slarv från Örebros sida med för många spelare på isen fick Växjö åter igen möjligheten att spela powerplay. Jonas Røndbjerg fick pucken framför mål och sköt in 2-2.

- Örebro tappar sitt försvar helt, säger Hockeypuls kommentatorn Jimmy Hamrin.

Ludwig Wistén fullbordade vändningen för sitt Växjö när han sköt in 3-2 halvvägs in i den andra perioden.

Sedan var det dags för den 19-årige forwarden Axel Sundberg som fick utrymme till ett skott och sköt in 4-2 för smålänningarna, vilket också var slutresultatet för den andra perioden.

Under tredje perioden fick Örebro chansen att spela 5 mot 3 och pressade för en reducering men utan lyckad resultat. Med tio minuter kvar av matchen väckte Carl Wassenius hopp i Örebro-lägret när han sköt in 4-3. Men direkt efter släcktes den efter att Simon Eriksson hittat nätet till 5-3 och Hampus Sjöbrink punkterade matchen med att sätta 6-3 i tom kasse, vilket visade sig vara slutresultatet.

Matchfakta:

0-1 Glenn Gusafsson

0-2 Linus Öberg

1-2 Alexander Andersson

2-2 Jonas Røndbjerg

3-2 Ludwig Wistén

4-2 Axel Sundberg

4-3 Carl Wassenius

5-3 Simon Ericsson

6-3 Hampus Sjöbrink

Läs också: Hockeypuls sänder allt från junior-SM – här är den totala guiden till matcherna