Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro Volley pressade Engelholm – men fick se sig besegrat i första SM-semifinalen

Det började bra för Örebro Volley som vann första set.
Men sedan visade hemmalaget Engelholm tyngd och vann de efterföljande seten och därmed hela den första SM-semifinalen med 3–1 i set.

Annons

Örebro fick en bra start på matchen och gick tidigt upp i en sexpoängsledning, 14–8 vilket Engelholm aldrig mäktade med att hämta ikapp. Som närmast var man tre poäng ifrån men gästerna tog hem setet med 25–21.

Det började bra även i andra för Örebro som direkt gick upp i en trepoängsledning. Engelholm kunde dock svara snabbt och efter att ha följts åt poängmässigt ryckte sedan hemmalaget och tog setet, 25–21.

Det tredje setet liknande det andra inledningsvis. Örebro tog ledningen men tappade och Engelholm visade sin styrka och gick ifrån till en större ledning. Hemmalaget tog hem setet, 25–19.

Jämnt sedan i fjärde set där båda lagen följdes åt länge innan till slut Engelholm satte in ett avgörande ryck. Örebro lyckades inte svara utan föll, 22–25, och förlorade också matchen.

Därmed har Engelholm 1–0 i matcher i semifinalserien som avgörs i bäst av fem. Match två spelas i Örebro på onsdag kväll.

Engelholm–Örebro Volley 3–1 (21–25, 25–21, 25–19, 25–22).

Poäng, Engelholm: Kaleigh Nelson 17, Emilu Sklar 16, Tess Rountree 14, Fanny Andersson 3, Tilde Thun 3, Elsa Arrestad 2. Örebro: Margie Giordano 12, Jona Vigfusdottir 10, Freja Morén 8, Iida murto 6, Linda Andersson 5, Kristin Besselsen 4, Josephine Tegenfalk 2, Diana Lundvall 1.

Domare: Kalfic Bernard och Kharazmi Kazem.

Publik: 252.