Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro Volley-spelare utsedd till årets rookie: ”Var verkligen inte väntat”

Årets rookie i svensk volleyboll spelar i Örebro.
Linda Andersson har tilldelats utmärkelsen.
– Detta var verkligen inte väntat, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Annons

Efter tre år på volleybollgymnasiet återvände Linda Andersson, 20, till Örebro inför den här säsongen. Andersson som fick sin volleybollskolning i KFUM Örebro.

Efter en stark säsong i Örebro Volley blev hon nominerad till årets rookie, precis som sin lagkamrat Diana Lundvall. Även Cornelia Milton från Lindesberg Volley var nominerad.

Det är tränarna som röstar fram vinnarna och nu har vinnaren i årets rookie tillkännagetts. Och det är alltså Linda Andersson som tilldelas priset.

– Känns väldigt kul att höra. När jag fick veta att jag hade blivit nominerad förra veckan blev jag glad, men såg också att det var väldigt många bra spelare jag konkurrerande med. Detta var verkligen inte väntat, säger Andersson i ett pressmeddelande.

– Tidigare har jag nog varit en spelare som bidragit mest med mitt blockspel, men nu känner jag att mitt anfallsspel och grundspel funkar bättre. Sakta men säkert släpper det, nu är jag inte bara en spelare som fyller ut, utan en som bidrar på fler sätt, fortsätter hon.

De individuella utmärkelserna fortsätter att delas ut under veckan. Där länslagen har nominerade i såväl årets coach som årets spelare.

Mer volleyboll

(+) Ledde laget till semifinal – nu drömmer doldisen om SM-guld med Örebro Volley: "Måste spela på topp"

(+) Lindesberg volley städade av Sollentuna – kan avgöra i fjärde kvartsfinalen: "Vi har mer att ge"