Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro Volleys skuld ökar

Örebro Volley har en ny skuld hos Kronofogden.
Den här gången är summan mer än dubbelt så stor som förra gången – över 100 000 kronor.

Uppgifter från Kronofogdemyndigheten visar att klubbens sammanlagda skuld i dag är 112 201 kronor.

En ny skatteskuld på 64 703 kronor är den största posten. Örebro kommun har 26 180 kronor att kräva av Örebro Volley, medan klubben är skyldig SJ 21 318 kronor.

Skatteskuldens förfallodatum är 22 mars, medan kommunen ska ha pengarna senast 24 mars. SJ-skulden skulle ha betalats 8 september förra året.

Redan i början av januari skrev NA om Örebro Volleys skulder. Då handlade det om drygt 50 000 kronor. I samband med detta gjorde Kronofogdemyndigheten en utredning som kom fram till att Örebro Volley saknar utmätningsbara tillgångar.

– Vi kommer att betala innan förfallodagen i slutet av mars. Det är inga oväntade utgifter utan vi kommer att släpa efter ekonomiskt hela våren, säger klubbens ordförande Olle Anfelt till NA.

– Vi har en plan för hur vi ska beta av de utgifter som vi har under resterande del av den här säsongen. Det är ur hand i mun får vår del, men tanken är att vi successivt ska försöka att komma ifatt.

Läs mer i torsdagens NA, papperstidningen.

Örebro Volleys skulder

Ny skatteskuld: 64 703 kronor (förfallodag 22 mars).

Skuld till Örebro kommun: 26 180 kronor (förfallodag 24 mars).

Skuld till SJ: 21 318 kronor (förfallodag 8 september 2009).

Total skuld: 112 201 kronor.

Enligt en utmätningsutredning i januari saknade Örebro Volley utmätningsbara tillgångar.