Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

11.00 får han sin dom

En av landets värsta våldtäktsmän, 24-årige Niklas Eliasson, är beredd på ett strängt fängelsestraff när Örebro tingsrätt i dag meddelar sin dom.

Annons
Niklas Eliasson.

– Han tycker det ska bli skönt att få en dom men känner också oro över vad det kan bli, säger advokat Margareta Arvidsson till TT.

Hon tror inte att Eliasson kommer att överklaga domen oavsett hur strängt straffet blir.

Välkomnade läkarens slutsatsÅklagaren krävde 14 års fängelse när rättegången avslutades. Den rättspsykiatriska undersökningen visade att Niklas Eliasson inte lider av någon allvarlig psykisk störning. Eliasson är själv nöjd med läkarens slutsats.

– Han har fått en diagnos och svar på varför han betett sig som han gjort, säger Margareta Arvidsson.

Övertygande bevisningÖrebro tingsrätt ansåg redan i april att bevisningen var övertygande om att Eliasson begått 13 av de 15 överfall som han åtalats för. Av de 13 överfallen är 12 sexualbrott. Niklas Eliasson har i stort erkänt överfallen men haft invändningar mot hur några av åtalspunkterna rubricerats. Det gäller två våldtäktsförsök, ett rån och en misshandel. Mycket talar för att han kommer att frikännas för dessa brott.

[mjuk retur]Serien av kvinnoöverfall i Örebro inleddes i april 2005 och avslutades i oktober 2010 när Niklas Eliasson greps av polisen.

Mer läsning

Annons