Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

120 nya bostäder byggs pågrusparkeringen i Adolfsberg

Adolfsbergs centrum ska utvecklas. Det ska bli utrymme för mer handel och för nya bostäder för att stärka platsens roll som centrum i området.

Annons
Tanken är att det ska bli en parkliknande miljö där grusparkeringen finns i dag. Det ska även byggas bostäder med i första hand hyresrätter, enligt Fredrik Persson (MP).

För att möjliggöra utvecklingsplanerna för området utanför Brunnsparken från Ica-hallen och norrut över parkeringen behövs en ny detaljplan. Det finns ett förslag till plan som är ute på samråd för att man ska få in synpunkter.

– Tanken är att det ska bli ett lokalt områdescentrum, säger Fredrik Persson (MP), ordförande i byggnadsnämnden.

120 lägenheter

Det ska byggas bostäder med omkring 120 lägenheter på dagens grusparkering. Det ska vara relativt glest mellan husen och i övrigt ska den delen av området vara av parkkaraktär.

– Några står i kö för att få bygga bostäder, men allt är inte utdelat och sedan får Öbo ta en del. Det behövs hyresrätter i Adolfsberg, men det är klart att någon bostadsrätt kanske det smyger sig in också, säger Fredrik Persson.

Mer handel

Man vill öppna för mer handel med 2000–3000 kvadratmeter. Det föreslås vidare att infarten till området ska ske från Mosåsvägen med en fil för vänstersväng. Den nya planen ska också möjliggöra för ett nybygge av förskola, där pizzerian ligger i dag.

– Pizzerian finns i en barack i dag. De flyttas in så de får mer ändamålsenliga lokaler, säger Persson.

Parkeringsplatser försvinner

Det försvinner en del parkeringsplatser, men det tillkommer också några nya nordöst om Regnbågen. Fredrik Persson tror inte att det är någon risk att man tar bort för många platser.

– Nej, det beräknas hålla ändå.

Man beräknar att den nya detaljplanen ska antas och vinna laga kraft i höst.

Mer läsning

Annons