Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-åring misstänkt för Conventummisshandel

En 15-åring misstänks för misshandel sedan polisutredningen om bråket vid antivåldsdagen på Conventum, i Örebro, är klar. Fallet går nu vidare till åklagare som får bedöma om det ska bli åtal.

Annons

15-åringen misstänks ha misshandlat en anställd på Conventum vid antivåldsdagen ”Akta huvudet” i januari.

– Det blev ordväxling om något föremål som hade flyttats från scenen. Det var i varje fall så det började. I samband med det misstänks 15-åringen ha misshandlat den anställde, säger kriminalinspektör Leif Lexon som ansvarat för utredningen.

Två 14-åringar har också varit aktuella i utredningen.

– Men i deras fall blir det ingen rättslig fortsättning. De är under 15 år och då blir det sociala myndigheter som får ta över, i stället för polisen.

Många förhördaAntivåldsdagen hölls för att informera högstadieelever om konsekvenserna av våld. Det var i en paus bråket utbröt.

– Utredningen blev omfattande eftersom väldigt många ungdomar var samlade. Det fanns många att förhöra om vad som hänt, säger Leif Lexon.

Från början fanns misstanke om att flera personer varit inblandade i misshandel.

– Vi har hört många personer för att få fram information. Men att det är mycket folk innebär inte automatiskt att det finns många vittnen. Alla har inte haft sin uppmärksamhet riktad åt det håll det hände.

Polisen efterlyste i ett tidigt skede också ett vittne.

– Vi har prövat olika vägar för att få en så komplett bild som möjligt. Det slutgiltiga resultatet blir att vi har en misstänkt som fyllt 15 och därmed är straffmyndig. Det är osäkert när åklagarens prövning av fallet kan vara klar.

Mer läsning

Annons