Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-årig pojke dömd förövergrepp på ung flicka

En 16-årig pojke lät en ung flicka onanera åt honom. Trots att pojken erkände handlingarna friades han i tingsrätten.
Men nu dömer hovrätten honom för sexuellt övergrepp mot barn.

Annons

Pojken, som bor i Örebro, var åtalad för våldtäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn. Flickan som utnyttjades är mellan 5 och 8 år enligt åklagaren.

Trots att pojken erkänt att han vid fyra-fem tillfällen förmått flickan, som han känner sedan tidigare, att onanera åt honom friades han i Örebro tingsrätt i juni. Rätten ansåg att det inte fanns några bevis på övergreppen. Dessutom ville inte flickan prata med polisen om händelserna.

Fyra övergrepp

Men flickan har lämnat uppgifter till sin mamma som stämmer bra överens med pojkens erkännande. Därför anser Göta hovrätt att det inte råder någon som helst tvekan om att det förekommit fyra övergrepp som varit kopplade till onani.

Åklagaren hävdade också att 16-åringen gjort sig skyldig till våldtäkt mot barn eftersom han låtit flickan utföra oralsex på honom. Men rätten anser inte att handlingen kan jämställas vid samlag eftersom flickan mycket kortvarigt, och endast med tungan, rört vid en plastpåse som 16-åringen haft runt sin penis.

Pojken var 15 år när övergreppen begicks och hovrätten anser att han handlat i ett ungdomligt oförstånd och först i efterhand förstått att han utsatt flickan för en allvarlig kränkning.

16-åringen döms till ungdomsvård och han har redan börjat behandling inom barn- och ungdomspsykiatrin. Han ska även betala 40 000 kronor i skadestånd till flickan.

Mer läsning

Annons