Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring dömd för grov misshandel

Efter ett bråk dömer Örebro tingsrätt en 17-åring för grov misshandel.

Annons

Vid rättegången erkände han mellan 5 och 15 slag mot den andre. Den misshandlade, en 18-åring, fördes till Universitetssjukhuset i Örebro. Han drabbades bland annat av en ögonskada som gjorde att operation var nödvändig. 17-åringen döms till sluten ungdomsvård tre månader. Han har sagt att bråket började med att motparten sparkade till honom och han då slog några knytnävsslag som träffade mot ansiktet.

Tingsrätten utesluter inte att 17-åringen först utsattes för en spark men menar att det våld han använde är långt utöver vad han hade rätt möta sparken med.

Domstolen anser det bevisat att det var många knytnävsslag. Snarare närmare 15 än fem, och att de flesta utdelats då offret låg på marken.

Tingsrätten dömer för grov misshandel. Den dömde ska betala 26 000 kronor i skadestånd till den som misshandlades.

17-åringen döms också för stöld i samband med inbrott i en butik. Det brottet fälls han för tillsammans med en 23-åring, i hans fall ska ett fängelsestraff han tidigare dömts till gälla också det här brottet. En större ruta krossades i affären och det gör att de tillsammans ska betala drygt 18 000 kronor i skadestånd till butikskedjan.

Mer läsning

Annons