Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åringen erkännerännu ett kvinnoöverfall

(UPPDATERAT 17:17) 23-åringen som sitter häktad i den stora våldtäktsutredningen i Örebro har gjort nya medgivanden.

Annons

Förutom att han erkänt den grova våldtäkten nära Eurostop i Örebro i mars i år erkänner han nu också ett våldtäktsförsök mot en ung kvinna, på Karlslundsgatan i Örebro tidigt på morgonen söndagen 10 oktober.

-Den grova våldtäkten vid Eurostop erkänner han helt, säger vice chefsåklagare Pia Åsberg.

Vissa medgivanden

23-åringen har dessutom gjort vissa medgivanden angående våldtäkten mot en kvinna i 60-årsåldern bara en kort stund efter våldtäktsförsöket på Karlslundsgatan.

Han gör också medgivanden om misshandel i en lägenhet på Tunnelgatan i Örebro, också 10 oktober. Det fallet hade vid häktningsförhandlingen för en vecka sedan rubricerats som våldtäktsförsök men Örebro tingsrätt ansåg att det var misshandel.

23-åringen är i det fallet misstänkt för att ha tvingat sig in i en lägenhet hos en kvinna.

-Han har även gjort vissa medgivanden angående ett våldtäktsförsök på Trängkårsvägen i Örebro år 2005, säger vice chefsåklagare Pia Åsberg.

Vill inte gå in på

På vilket sätt han gjort medgivanden vill åklagaren inte gå in på.

På frågan om det handlar om dna-bevisning svarar Pia Åsberg att hon inte vill precisera närmare än att det handlar om vissa medgivanden.

Mannen greps i en lägenhet i Örebro på kvällen 11 oktober.

Han hade fredagen före gripandet ringt återbud till den stora dna-topsning som pågått på polishuset i Örebro i avsikt att få fram dna som stämde på gärningsmannen vid Eurostop. Han skulle få en ny tid.

De tre nya överfall som sedan inträffade under helgen, i kombination med 23-åringens återbud och annan information polisen hade ledde fram till gripandet.

Mannen kommer att förhöras om ytterligare kvinnoöverfall i Örebro.

-Eftersom det finns ett stort antal ouppklarade fall ska han givetvis att förhöras om mera, säger Pia Åsberg.

Åtal senarelagt

Åtalet i målet är planerat till 12 november men åklagaren säger redan nu att det inte är möjligt.

-Det återstår så mycket arbete att jag behöver begära förlängd tid för utredningen. Vi väntar på material från SKL och mängder av förhör återstår.

Mannens offentliga försvarare advokat Margareta Arvidsson säger till NA att hon tror hennes klient förträngt händelserna och nu under häktestiden börjat bearbeta sig själv och få fram minnesbilder.

-Vilka rubriceringar de olika fallen kommer att sluta i är för tidigt att säga.

Mer läsning

Annons