Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

23-åringen genomgåren personutredning

(UPPDATERAD 16:32) 23-åringen som sitter häktad misstänkt för flera våldtäkter och våldtäktsförsök kommer att genomgå en personutredning.

Annons

Det meddelar hans advokat Margareta Arvidsson i dag. Undersökningen, en personutredning, innebär att 23-åringen bland annat utfrågas om eventuellt missbruk, tidigare kriminalitet och sociala situation. Utredningen ska vara slutförd i början av november. Arvidsson, som sedan häktningen i fredags i princip träffar sin klient på daglig basis, berättar vidare att 23-åringen mentalt befinner sig i en djup svacka.

- Med det perspektiv han hunnit få sedan gripandet så är han mycket förtvivlad över det som hände vid Eurostop. Han grubblar mycket, säger Margareta Arvidsson.

Har det hållits nya förhör med honom?

- Nej, inte nu under början av veckan, men det kommer att hållas förhör senare.

När då?

- Det kan jag inte svara på.

Hur ser ditt arbete som 23-åringens försvarare ut nu?

- Jag håller kontinuerlig kontakt med min klient. Men också med polis och åklagare för att hålla mig uppdaterad i hur utredningsarbetet fortskrider, säger Margareta Arvidsson.

Efter att 23-åringen greps förra måndagen har två nya överfall inträffat i Örebro – ett våldtäktsförsök vid vårdcentralen i Tybble samt en fullbordad våldtäkt på Gamla gatan i närheten av Järntorget. Utredningarna kring dessa överfall är polisen mitt uppe i.

- Vi hoppas fortfarande att de här fallen ska gå att lösa snart. Vi har kommit framåt i utredningsarbetet, men jag kan inte berätta på vilket sätt, säger Mats Nylén, informatör på Örebropolisen.

Ni har ju skickat material för dna-test till SKL i Linköping, när beräknar ni få ett svar därifrån?

- Det vet jag inte, men i och med att man normalt prioriterar fall där man har en person frihetsberövad kan man tänka sig att vi hamnar något längre ned på deras lista, säger Mats Nylén.

Mer läsning

Annons