Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

3 000 stöder förskoleuppror

En månad senare: Nästan 3000 medlemmar och sammanlagt 250 brev till utbildningsdepartementet. Men Förskoleupproret stannar inte där.

Annons
Upprorsledare. Malin Hörlin  och Anki Jansson har fått stort stöd för sitt Förskoleuppror.

Den 28 oktober lämnade förskollärarna Malin Hörlin och Anki Jansson över ett upprop till ansvariga politiker i Örebro kommun.

De två förskollärarna hade fått nog och protesterade mot arbetssituationen på förskolan: de stora barngrupperna och den ökade närvarotiden.

”Förskoleupproret” kallade de sin protest och startade en sida på facebook med samma namn. NA ringde upp Malin Hörlin och frågade hur det gått?

– Vi har nästan 3000 medlemmar. Många vill vara med och diskutera situationen i förskolan. Det är förskolepedagoger från hela landet som har gått med.

Vad är hetaste ämnena?

– Det är arbetsbelastningen och de stora barngrupperna.

Vilken lösning ser ni på problemen?

– Politikerna måste satsa på barnen. De är vår framtid. Det behövs mer resurser, pengar till mer personal och minskade barngrupper. Vi måste kunna följa läroplanen.

Hur ska ni gå vidare?

– Vi skriver till utbildningsdepartementet. Det har blivit 250 brev och fler är på väg in till ministrarna. Vi har också haft ett möte med Lärarförbundet och nu har vi en del gemensamma planer.

Gruppen är till för alla

Förskoleupproret är en öppen grupp. Den vänder sig främst till förskolepedagoger och till föräldrar. Men alla som vill diskutera situationen inom förskolan får vara med.

De här ämnena är ofta förekommande:

Mer läsning

Annons