Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

300 nya elever kan få plats i utbyggd skola

Kommunen utreder just nu möjligheterna till att bygga ut Norrbyskolan. Tanken är att skolan ska ha plats för ytterligare 300 elever. Men än är projektet i ett väldigt tidigt skede.

Annons

På måndag nästa vecka ska detaljplanen för delar av Norrbyområdet – norr om Hjorttorpsvägen och väster om Venaspåret – ut på granskning.

– Det vi jobbar med är ett beslutsunderlag till politikerna och det ska vara klart till deras första möte efter sommaren, berättar Andreas Ernestam på lokalförsörjningsenheten.

Den nya planen innehåller bland annat en utbyggnad av Norrbyskolan. Skolan ska i framtiden ha plats för 700 elever. Det är 300 fler än i dag.

Två nya förskolor med totalt tio avdelningar finns också med i planerna och de ska byggas tillsammans med nya bostäder. Förskolorna ska finnas i bottenvåningen.

Den nya detaljplanen ger även möjlighet till att bygga en ny bollhall i området. Den ska ersätta den befintliga bollhallen som ligger vid förskolan Hästskon.

Mellan 30 mars och 24 april är detaljplanen ute på granskning. Det innebär att de 18 som skickat in åsikter under samrådstiden nu får en ny chans att komma med synpunkter på detaljplanen.

Detaljplanen förväntas bli antagen innan sommaren.

Mer läsning

Annons