Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

43-åring i Garphyttanpolisanmäld för misshandel

En 43-åring är polisanmäld för att ha misshandlat en 18-åring i Garphyttan i måndags.

Annons

18-åringen anmäler att han blivit knuffad och utsatt för våld mot ansiktet. 43-åringen nekar till misshandel och har en annan version. Han har sagt till polisen att han såg hur ungdomar sprängde en brevlåda vid en villa.

– Jag följde efter och talade om att jag sett allt och tyckte det var riktigt dumt gjort. Jag förklarade att den eller de som gjort det borde erkänna. Då blev jag kallad gubbjävel och en massa annat. En av dem undrade varför jag skulle lägga mig i, berättar 43-åringen för NA.

Han säger att han fortsatte förklara att det inte går att ha ett samhälle där vissa går omkring och förstör.

– Jag fick samma otrevliga bemötande och tog då tag i kragen på en av killarna och frågade vad han höll på med. Sedan halkade han i snödrivan och på något sätt for min arm mot hans ansikte när jag också halkade. Misshandel handlar det verkligen inte om. Det förvånar mig att saken polisanmälts.

43-åringen menar att problem med skadegörelse och annat i Garphyttan gjorde att han tyckte det var viktigt att göra något.

– Men efter det här har jag bestämt mig för att aldrig mera ingripa.

Anmälan granskas av Örebropolisen.

– Förmodligen blir det också utredning om sprängningen av brevlådan, säger kriminalinspektör Jan Gustafson.

Polisens informationschef Torbjörn Carlson konstaterar att det tidigare funnits problem med skadegörelse i Garphyttan men att det den senaste tiden varit lugnare.

Annons