Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

45-åringen: "Jag har aldrig sett den bilden"

Den misstänkte nätpedofilen nekade benhårt till att ha tagit en bild från en 14-årig pojkes Facebook-konto.
- Jag har aldrig sett den bilden, förklarade 45-åringen under måndagens rättegång.

Annons

Förhandlingen mot mannen har – förutom den inledande timmen – hållits inom stängda dörrar i Örebro tingsrätt. Det beror på att det han misstänks för är sexualbrott och att de påstådda brottsoffren är mycket unga, mellan 11 och 14 år vid tidpunkten för gärningarna.

Men på måndagseftermiddagen hade rätten kommit fram till den punkt som trots allt var öppen för allmänheten och medier. Det gäller det misstänkta ofredandet av en 14-årig kille från Göteborgsområdet. 45-åringen har enligt åklagaren tagit en bild från 14-åringens Facebook-konto och kopplat det till ett av sina nätalias, bealarsson97, som han använde på Skype.

I ett bandat videoförhör som spelades upp för rätten berättade 14-åringen om hur dåligt han mådde efter att ha fått reda på att hans bild stulits och att han på så sätt blev kopplad till den 13-åriga flickans självmord i Kumla.

- Jag blev helt chockad när jag fick reda på det, jag fick några tårar i ögonen. Det är inte roligt för mig att bli förknippad med något sådant, förklarade pojken.

Dagen efter orkade han inte gå till skolan och en stor del av helgen som kom tillbringade han hemma.

- De första veckorna hade jag en klump i magen, kunde inte koncentrera mig i skolan och jag sov dåligt, berättade 14-åringen.

Han kände sig tvingad att gå ut i lokaltidningen och berätta som det var - att någon hade stulit hans bild och att han inte hade någonting att göra med bealarsson97.

I dag mår pojken mycket bättre, men det tog någon månad innan han återhämtade sig helt.Efter videoinspelningen med 14-åringen var det dags för 45-åringen att förhöras av åklagare Pia Åsberg. Förhöret var över på mindre än tre minuter efter att mannen förnekat all kännedom om fotot.

- Jag har aldrig sett den bilden, förklarade 45-åringen.

- Med tanke på att den här bilden har återfunnits på flera ställen i din dator så menar du att du aldrig har sett den över huvud taget? frågade Åsberg.

- Absolut inte, då hade jag reagerat, svarade 45-åringen.

Rättegången fortsätter i morgon och på fredag hålls om allt går som planerat slutpläderingar i målet.

Bakgrund

Mer läsning

Annons