Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

49-åringen skyldig till mord på Kennet

49-åringen som sköt Kennet Hägglund är skyldig till mord enligt Örebro tingsrätt. Nu ska han genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Annons

Kennet Hägglund sköts ihjäl 45 år gammal på sin arbetsplats på Holmen natten till den 27 maj. Örebro tingsrätt är övertygad att 49-åringen, som är en tidigare arbetskamrat till Hägglund, har utfört mordet. Men rätten dömer ingen påföljd eftersom mannen först ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Om 49-åringen anses ha varit påverkad av en allvarlig psykisk störning vid mordet kan han dömas till rättspsykiatrisk vård. Om inte väntar fängelse.

Hägglund hittades av arbetskamrater som kom till jobbet på morgonen, några timmar efter att han mördats. Han hade blivit skjuten i ansiktet och ingen strid hade föregått skottet. 49-åringen har varken nekat eller erkänt mordet eftersom han hela tiden hävdat att han inte minns vad han gjorde på mordnatten.

Ett av de starkaste bevisen under rättegången var ett telefonsamtal som 49-åringen ringde till en släkting strax efter mordet. För släktingen berättade han att han skjutit ”Kecka”, som var Kennet Hägglunds smeknamn.

49-åringen ska sitta kvar i häktet i väntan på den rättspsykiatriska undersökningen. Den ska vara klar om senast fyra veckor.

Mer läsning