Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Advokat varnas - söktes av kyrkan i fem år

Svenska kyrkan sökte örebroadvokaten i fem år utan att lyckas - nu får han en erinran av Advokatsamfundets disciplinnämnd. 

Annons

Det var i april 2009 som advokaten fick uppdraget, av Örebro tingsrätt, som boutredningsman för ett dödsbo. Trossamfundet Svenska kyrkan fanns med i den avlidna kvinnans testamente som mottagare av en summa pengar.

Men arvet betalades aldrig ut och kyrkan har sedan 2009 vid upprepade tillfällen påmint advokaten genom både brev och telefonsamtal utan att få någon klarhet gällande pengarna eller vilka medel som finns i dödsboet. 

Tillslut skickade kyrkan ett rekommenderat brev i april 2014 där man bad om besked. Då svar uteblev gick kyrkan vidare och anmälde händelsen till Advokatsamfundet. Advokaten skickade i augusti 2014 in ett yttrande till samfundet där han förklarar att han efter en sjukskrivning haft svårt att slutföra vissa ärenden. Advokaten medger att han misskött ärendet på ett oacceptabelt sätt. 

Advokatsamfundets disciplinnämnd konstaterar att advokaten åsidosatt sina plikter som advokat och beslutar därför att tilldela honom en erinran.

Mer läsning

Annons