Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla telefonister kom till jobbet

Alla växeltelefonister kom till jobbet under måndagen, trots tidigare hot om att stanna hemma. Men de vill få mer information från ledningen vad som händer i företaget.

Annons

Förra veckan skrev NA om ett företag där vd:n skickade ut ett sexistiskt mejl där han föreslog att en nakenbild skulle jämföras med företagets växeltelefonister. Dessutom förlorade vd:n förtroendet från lednigen och fick gå från sin post.

Men några av de gamla växeltelefonisterna tog vd:n i försvar efter att det kom ut att han fick gå. De menade att de inte tänkte gå till jobbet på måndagen eftersom de saknade korrekt information från lednigen om vad som egentligen hände inom företaget.

- Vi ville gå ihop för att få till ett informationsmöte, inte bara läsa i media om vad som händer här. Men så droppade en efter en av eftersom man är rädd för vad som kan hända om vi inte går till jobbet. Just nu tycker flera att situationen är olustig, berättar en av telefonisterna.

Styrelseordföranden vill dock se framåt.

Kom alla telefonister till jobbet i dag?-Jadå, allt var grönt och alla är på sina platser idag. Nu ser vi framåt.

Varför hade de ändrat sig från att stanna hemma?- Det vet jag inte. Men vi fick indikationer redan i går att de skulle komma till jobbet.

Hur har reaktionerna varit från personalen?- Jag tror att det kommer kännas skönt att vi tagit det här beslutet. Det har varit mycket nu. Det viktiga är att komma ihåg att vi tog beslutet redan förra måndagen oavsett vad som sen stod i pressen. Utan förtroende finns inte heller någon framtid. Jag har inte så mycket mer att säga. Det ska nog bli bra det här.

Mer läsning

Annons