Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allt fler ungdomar konfirmeras

Fler ungdomar väljer att konfirmeras i Örebro. I år räknar man med över 200 konfirmander – fler än under 2014.– Trenden har vänt, säger Marie Westling på Nicolai församling i Örebro.

Annons

Under 2014 konfirmerades 184 ungdomar i Örebro. 2012 var siffran 146. Men i år ser antalet ut att öka ytterligare. Marie Westling, församlingspedagog vid Nicolai församling tror att fler än 200 ungdomar kommer att ha konfirmerats vid någon av de åtta församlingarna i Örebro i år.

Bara under helgen den 8-9 maj konfirmerades 80 personer i Nikolaikyrkan.

Marie Westling tror att det finns flera förklaringar till ökningen. Förra året anordnades en resa till Rom och till hösten startar konfirmandgrupper med pilgrimstema där en resa till Canterbury ingår.

Och till helgen den 22 maj anordnas en stor konfirmandfest med Molly Sandén som huvudartist. En fest som hålls för tredje året i rad under namnet ”Inte som du tror”.

– Jag tror att vi har varit tydliga med vad vi gör. Vi träffas var tredje söndag och åker på läger på hösten och en resa på våren, säger Marie Westling och fortsätter:

– Blir man många så berättar man för sina kompisar. Och om man får höra att de verkar ha kul så blir det inte så konstigt. Jag tror det blir ringar på vattnet.

Så många konfirmeras

Så här många ungdomar har konfirmerats i Örebro under de senaste åren:

2012: 146

2013: 165

2014: 184

Källa: Svenska kyrkan

Mer läsning

Annons