Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ALS-sjuka Tina Janssonkan bli sommarpratare

Tina Jansson från Örebro är en av tio finalister som kan vinna en plats som sommarpratare i årets Sommar i P 1. Nu är det upp till lyssnarna att rösta in henne i programmet på sr.se.

Annons
Tina Jansson är svårt sjuk i ALS och kan vare sig röra sig eller prata längre men hon kan kommunicera via taldator och mejl. Hon har en mycket bra och tänkvärd blogg. Nu har en massa folk nominerat henne att bli lyssnarnas sommarpratare och hon är nu en av tio finalister som presenteras på onsdag på radions hemsida.

Tina Jansson har nervsjukdomen ALS. Sjukdomen har gjort henne helt förlamad och hon kan inte prata längre. Trots det har hon chansen att få vara med i Sommar i P 1. En av sommarpratarna väljs av folket varje år. Tina har blivit nominerad och sedan utvald till att vara en av de tio finalisterna. Nu ska lyssnarna rösta om vem som blir sommarpratare.

– Jag har mycket att säga om att förbli levande fast man berövas mycket kroppsligt och allt talar för att man borde dö snart, skriver Tina i en mejlintervju med NA.

Kul att vara i final

Men även om lyssnarnas röster inte skulle gå Tinas väg så är hon nöjd över att vara en av tio finalister. Det är stort bara det. Eftersom Tina själv inte kan prata så kommer hon att skriva ett manus i förväg som hennes syster får läsa upp i radio.

Många kända personer har varit sommarpratare genom åren och det är ett fint sällskap hon kan väljas in i, men det gör inte Tina nervös.

– Jag älskar uppmärksamhet kring min person. Ett tillfälle att tala om för många hur det är tackar jag inte nej till, skriver Tina.

Tinas blogg

harpasione.blogg.se

Mer läsning

Annons