Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Hamrénbesegrade Öbo

Anders Hamrén har störts av buller utanför sin lägenhet – i två år. Efter förhandling får nu hela trapphuset en hyresfri månad.
– Jag betalar inte hyra för att bli störd hela tiden, säger Anders till NA.

Annons

Anders Hamrén uppmärksammas i tidningen Hem hyra. Han bor på norr i Örebro, och har sedan han flyttade dit för två år sedan blivit störd av Öbo som konstant renoverar och bygger nytt i hans kvarter.

– Det är bra att Öbo renoverar, men de har så många projekt som pågår hela tiden. Då är det inte värt att betala hyra, säger Anders Hamrén.

Oftast drar bullret igång vid halv sju på morgonen. Ibland har Anders vaknat redan vid femsnåret av att byggarbetet startat.

Anders Hamrén pluggar vid Örebro universitet. Sedan han flyttade till norr har Öbo sysslat med kulvert- och takbyte, byggnationer av altaner och renoveringar av lägenheter i trappuppgången. Utanför hans fönster håller Öbo även på med ett nybygge.

Anders Hamrén erbjöds 200 kronor i kompensation av Öbo. Men det gick han inte med på utan gick vidare till Hyresgästföreningen. Nu har Öbo efter förhandlingar beslutat att kompensera Anders med en hyresfri månad. Alla Anders grannar i trappuppgången slipper också betala hyran en månad.

– Jag träffade en granne i tvättstugan och snackade lite om det, annars är det inget som vet att det är jag som gick till Hyresgästföreningen. Jag gjorde det här av principskäl.

Mer läsning

Annons