Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anhöriga: "Vi är väldigt missnöjda"

Obduktionen av den 77-åriga kvinnan som rånades i Adolfsberg kommer att genomföras i veckan.
Mötet med de anhöriga ledde inte till något annat beslut.
– Vi är väldigt missnöjda, säger en kvinna som stod den döda nära.

Annons

De anhöriga har motsatt sig en obduktion med hänvisning till sin kultur. Men polisen har förklarat att en obduktion måste göras för att man ska kunna fastställa dödsorsaken.

Efter att 77-åringen dog den 9 november utreds rånet den 25 oktober på Surbrunnsgränd som mord.

I måndags hölls ett möte mellan polisen och de anhöriga.

– Vi ville förklara hur vi ser på det och att ärendet måste få ha sin gilla gång. Men exakt vad som sades stannar mellan oss och dem, säger kommissarie Lars-Olof Lundh.

Hur tycker ni att mötet gick?

– Vi hade ett samtal som förhoppningsvis ledde till bådas belåtenhet. Fast du får ju fråga dem så klart, säger Lundh som själv inte var med på mötet.

I stället var det operative chefen Ralf Hedin som deltog från polisens sida.

De anhöriga var dock allt annat än belåtna efter måndagens möte.

– Polisen lyssnade inte till oss. Han gick bara efter sina regler och tog ingen hänsyn till vår kultur och tradition, säger en kvinna som var nära släkt med 77-åringen.

Om polisen får tag på de skyldiga kanske de kan dömas för mord. Men då krävs en obduktion. Vill du inte att de skyldiga ska få ett så hårt straff som möjligt?

– Det spelar ingen roll, för vi får inte tillbaks henne ändå. Vi vill begrava henne hel, utan att de skär i henne, säger kvinnan.

Obduktionen kommer att genomföras på onsdag av Rättsmedicinalverket i Linköping. Lars-Olof Lundh tror att ett preliminärt resultat kan komma i slutet av veckan.

Mer läsning

Annons