Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna fick håret avslitet

Jag trodde det var någon som slog mig eller att något exploderade. Håret och en bit av huvudsvålen slets loss på Anna Brattström när bottnen plötsligt sänktes i barnbassängen på Sannabadet i Kristinehamn i helgen. Sedan blev det ilfart till Örebro.

Annons

Hennes midjelånga hår hade fastnat i gallret vid poolkanten. Hon fördes till sjukhuset i Örebro där hud från ljumsken transplanterades till huvudet.

Hur minns du det som hände?– Själva händelsen är i ett töcken. Men det var sådana krafter som tog tag i mig. Jag trodde det var någon som slog mig eller att något exploderade. Men sedan kom jag loss och ställde mig upp. Då skrek jag: de har ju slitit av mig håret. När jag satte upp handen kände jag att det var betydligt mer än bara hår som var borta.

När bassängbottnen sänktes har håret fastnat i den axel som driver runt maskineriet och som finns innanför det galler som reglerar vattennivån.

– Jag hade inte en aning om att de skulle sänka golvet. Jag hade inget hört, inte heller min väninna eller min sambo hade hört något, säger Brattström,

Ambulans till USÖ

Efter olyckan fördes Anna i ilfart till Karlskoga lasarett. Men där kunde läkarna inte göra annat än ge smärtstillande och sätta henne i en ambulans till Örebro.

– Det gick väldigt snabbt, de ringde in folk som jobbar med hudtransplantationer och så transplanterade de direkt, säger Anna till NA.

Hon känner sig väldigt tagen av händelsen och inte förens sent på måndagskvällen kunde hon få i sig det första målet mat sedan olyckan, en hamburgare. Enkelt och något som magen är van vid förklarar hon för NA.

Oviss framtid

Men även om hon ätit är den närmaste framtiden efter olyckan är ännu dimmig.

– Nu vet jag inte vad som händer, jag har ett bandage fastsytt över huvudet men jag vet inte hur lång tid det tar tills det kommer läka men håret kommer inte växa ut där det är ny hud, säger Anna till NA.

Ett är i alla fall säkert hon kommer gå tillbaka till badhuset.

– Just nu känner jag bara att aldrig igen men samtidigt så är det ett jätte fint bad och eftersom barnen var med vill jag inte att de ska få någon sorts fobi av det här, vi kommer att gå tillbaka så småningom, men jag kommer aldrig sitta med håret nära kanten igen, säger Anna till NA.

Joanna Carlsson, platschef vid Sannabadet, hymlar inte.

– Det har brustit i rutinerna. Badvakten som jobbade sade direkt till mig att det hade uppstått en miss i arbetet, säger Joanna Carlsson.

– Man har inte tagit upp besökarna ur bassängen vilket man ska göra rutinmässigt vid ett sådant här tillfälle.

Ofokuserad vakt?En möjlig förklaring är att en av badvakterna haft fokus på några barn som just ville gå ned i bassängen när botten skulle sänkas och som stoppades.

– Det är där jag tror att det har brustit, han hade all fokus på barnen. Nu ska vi ta reda på vad som brustit och om information gick ut till de badande när botten sänktes.

Badhusets ledning ska göra en polisanmälan.

Alexander Carlsson / NA

Bertil Åkesson / TT

Mer läsning

Annons