Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anti-våldsgala slutade med spark i huvudet

(Uppdaterad 14.56) Högstadieungdomarna skulle lära sig att våld mot huvudet kan vara förödande. Men budskapet verkar inte ha nått fram. Dagen slutade just med en spark i huvudet, stöld och skadegörelse.

Annons

Örebros högstadieelever hade just lyssnat till Hjärnskadeförbundets och projektet Akta huvudets föreläsningar när ett 15-tal ungdomar i 15-16-årsåldern började stöka inne på Conventum i Örebro.

En i personalen uppmärksammade att en kille i gänget försökte stjäla en mikrofon. När personalen tog tag i den misstänkte tjuven för att hålla denne kvar på platsen spårade situationen ur. Flera ungdomar gav sig på Conventummedarbetaren med sparkar och slag i syfte att befria sin kamrat.

- Den målsägande har anmält händelsen. Bland annat ska han blivit sparkad i huvudet, säger Lotta Lindblad på Örebropolisen.

Hotfull och aggressivNär polisens tre patruller, strax före klockan 12, anlände platsen var stämningen hotfull och aggressiv. Flera ungdomar fortsatte att skapa kaos utanför lokalerna vilket gav ytterligare en rad samtal till Örebropolisen. Efter att patrullerna lämnat platsen krossades också fönster på Conventum.

- Det var otäckt och extremt hotfullt när ungdomar försökte ta sig in i lokalen. Personalen känner sig hotad och är rädda för att gå hem från jobbet, säger en ledande företrädare för Conventum .

Polisen har upprättat anmälningar om misshandel, stöld och skadegörelse men ingen person är frihetsberövad.

-Vi har inte tagit in någon men flera personer är utpekade och det handlar om namn som är kända för oss, säger Lotta Lindblad.

Återstoden av programmet övervakades anti-våldsgalan av polis.

Annons